… citrón, česnek & chilli a bazalka představují oblíbená a staletími prověřená přírodní koření. Nejen že umožňují objevit tradiční italskou kuchyni v nové podobě, ale dokáží i snadno a zajímavě podtrhnout chuť běžně připravovaných pokrmů. Použití extra panenských olivových olejů s těmito lahodnými přísadami je přitom mnohem širší, než by se na první pohled mohlo zdát… Nebojte se experimentovat!
Jemný citrónový olej | |
delikátně dochutí zejména zeleninové saláty, ryby, nebo rizota, např. s mořskými plody. Výborně se hodí k marinování drůbeže a je jako stvořený pro dochucení typicky italského carpaccia (syrové plátky hovězí svíčkové). S tímto olejem ani nemusíte používat citrón. |
Pikantní olej s česnekem a chilli | |
dodá příjemně ostrou chuť těstovinovým nebo luštěninovým pokrmům, výborně okoření pečené brambory nebo pizzu. Je také vhodný pro marinování hovězího nebo vepřového masa ke grilování. Lze jej využít jako základ jíšky pikantního guláše nebo dršťkové polévky. Doslova „patří“ na těstoviny aglio olio e peperoncino (s česnekem a feferonkou). Ocení jej zejména pánové! |
Svěží olej s příchutí bazalky | |
je skvělý v kombinaci s těstovinami, hodí se k marinování všech druhů masa a přípravě typicky italských předkrmů jako jsou bruschetta (toasty s rajčaty, česnekem a bazalkou) nebo caprese (mozzarella s rajčaty a bazalkou). |