Monello se z lisuje z prvních oliv, které koncem října dozrávají na teplém jihu Itálie.
Olivy se však nenechají „dojít“ do fáze úplné zralosti, ale sklízí se napůl zelené.
Takové olivy mají totiž výrazně vyšší obsah přírodních vitamínů a antioxidantů prospěšných pro lidský organizmus.
Monello je extra panenský olivový olej, který se záměrně nefiltruje, aby se efekt chuti čerstvých oliv a působení zdraví prospěšných látek obsažených v jejich dužině ještě znásobil.
Pro Monello je typická ostřejší chuť s ovocnými tóny, jež připomínají vůni zelených rajských jablíček.
Monello je pouze sezónní delikatesou, kterou lze zakoupit od poloviny listopadu do konce ledna.
Aby Vám Monello vydrželo co nejdéle čerstvé a zachovalo si zdraví prospěšné látky, skladujte jej dobře uzavřené, nejlépe na tmavém chladnějším místě do 20°C a spotřebujte jej co nejdříve.