Pro 2 osoby potřebujete:
2ks zelených tvrdších hrušek
nakládaný zelený pepř (můžeme nahradit čerstvými bylinkami)
extra panenský olivový olej Monini Monello
sůl
pálenka Grappa na ovonění
• Hrušky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostky.
• Na rozpálenou pánev nalijeme extra panenský olivový olej Monini Monello, zahřejeme a nakrájené hrušky orestujeme.
• Přidáme nakládaný zelený pepř popř. bylinky, mírně osolíme, zastříkneme Grappou a dolijeme Monini Monello, aby hrušky byly ponořené.
Takto připravené hrušky s extra panenským olivovým olejem Monini Monello můžeme podávat jako delikatesu k masům, ale i k sýrům.
Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu