Olivová tapenáda
Pro 4 osoby potřebujete:
100 g černých oliv bez pecky
50 g ančoviček
100 ml olivového oleje Monini Classico
střik citrónu
Postup: Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte.
Bazalkové pesto
Pro 4 osoby potřebujete:
2 hrsti čerstvé bazalky
150 ml olivového oleje Monini Classico
100 g parmazánu
1 lžíci piniových semínek
1 stroužek česneku, sůl, pepř
Postup: Suroviny vložte o mixéru a rozmixujte.
Rukolové pesto
Pro 4 osoby potřebujete
2 hrsti rukoly
150 ml olivového oleje Monini Classico
50 g vlašských ořechů
50 ml suchého bílého vína
Postup: Suroviny vložte do mixéru a rozmixujte.
Suroviny vložte do mixéru a rozmixujte.
Tip šéfkuchaře: Pořádáte-li party nebo rodinnou večeři, tři verze omáček vám usnadní práci a dobře „naladí“ chuťové buňky. Podávejte je s různými druhy pečiva nebo nachos. Skvěle jimi dochutíte i čerstvě uvařené těstoviny.
Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu