Pro 2 osoby potřebujete:
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 menší cuketu
1/2 lilku
2 stvoly řapíkatého celeru
10 ks cherry rajčat na větvičce
extra panenský olivový olej Monini Delicato a BIOS
1 lžíci balzamikového octa
Zeleninu nakrájejte na větší kousky a ogrilujte je krátce, ale rovnoměrně na rozpálené pánvi na olivovém oleji Delicato. Poté je dochuťte hrubozrnnou mořskou solí, pepřem a nakonec zakápněte balzamikem a BIOSem.
Tip šéfkuchaře: Když zeleninu ogrilujtete na pánvi, získá pěknou barvu, ale uvnitř zůstane krásně křupavá. Podávejte ji jako lehkou večeři s bylinkovo-česnekovou bagetou anebo jako přílohu k masu či rybě. Dobře se snoubí s čerstvým rozmarýnem nebo tymiánem.
Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu